Βιομηχανικά Προϊόντα

Οι υψηλές προδιαγραφές είναι ο μεγαλύτερος στόχος της ΑΦΟΙ Κώτσια ΟΕ και προσπαθεί συνεχώς να προμηθεύει με  ποιοτικά υλικά την αγορά. Αυτός ο στόχος, αποτέλεσε την βασική επιλογή και προώθηση των συνεργατών με το μεγαλύτερο κύρος στα βιομηχανικά προϊόντα.

kappawood-pre-wood-picture
Μελαμίνες – Πάγκοι

Το μεγαλύτερο κομμάτι των επίπλων όπως ντουλάπες, γραφεία, έπιπλα κουζίνας, μπάνιου και παιδικού δωματίου, κατασκευάζονται από μελαμίνες σε διάφορα χρώματα σχέδια. Τα χρώματα ανανεώνονται συνεχώς μέσα από μια μεγάλη γκάμα από μονόχρωμα μέχρι και απομιμήσεις ξύλου. Επιπροσθέτως, η επιφάνεια μπορεί να είναι λεία, γυαλιστερή, ανάγλυφη, ματ ή ακόμα και super ματ ανάλογα με την αισθητική του χώρου.

Οι πάγκοι είναι ένα ακόμα κομμάτι από την κατηγορία του επίπλου καθώς χρησιμοποιείται κυρίως σε κουζίνες αλλά και σε χώρους όπου η τριβή, η χαρακτική, οι υψηλές θερμοκρασίες, η υγρασία και τα οξέα κυριαρχούν. Πρόκειται για υλικό που παράγεται από την χρήση των μεθόδων post forming and direct post forming. Όπως οι μελαμίνες, το ίδιο και οι πάγκοι διαθέτουν μεγάλη ποικιλία χρωμάτων και επιφανειών.

MDF

Ένα διαφορετικό υλικό για την κατασκευή επίπλων είναι το MDF το οποίο είναι μια πλάκα και παράγεται από ίνες ή συσσωματώματα ξύλου.

Ακόμα είναι ιδανικό για διακοσμητικά στοιχεία, πόρτες, εσωτερικές κατασκευές και γενικά για εφαρμογές που απαιτούν μηχανικές ιδιότητες. Είναι ένα ανθεκτικό υλικό το οποίο μπορεί να κοπεί να τρυπηθεί μηχανικά χωρίς να καταστραφεί η επιφάνεια του.

kappawood - mdf
kappawood-mdf-01

Κοντραπλακέ

Το κοντραπλακέ ή κοντραπλακέ θαλάσσης είναι ίσως το ανθεκτικότερο υλικό από τα βιομηχανικά. Λόγο της σύστασης του από λεπτά φύλλα ξύλου κολλημένα μαζί, έτσι ώστε οι συνεχόμενες στρώσεις που έχουν την επιφάνεια τους στην κατάλληλη θέση να προσδίδουν μεγαλύτερη αντοχή.

Μερικά ακόμα χαρακτηριστικά του είναι η αντοχή σε ρωγμές, σπάσιμο, συρρίκνωση, συστροφή και στρέβλωση. Συνιστάται για χρήση σε εξωτερικό περιβάλλον.

OSB

Τα OSB είναι ένα υλικό αρκετά διαδεδομένο κυρίως λόγο της εμφάνισης του. Πρόκειται για ένα υλικό που παράγεται από ίνες ξύλου κολλημένες μεταξύ τους σχηματίζοντας πλάκες.

Το υλικό αυτό προσφέρει μια διαφορετική και εναλλακτική εικόνα στην διακόσμηση του εσωτερικού χώρου.

kappawood -OSB